Silvia Koski

Olen syntynyt Ruotsissa vuonna 1980, mutta elänyt lapsuus- ja nuoruusvuodet Piikkiössä/Kaarinassa. Lukion aloitin Puolalanmäen musiikkilukiossa, mutta soittamisen muotoutuessa ammattimaiseksi vaatien vähintään kuuden tunnin päivittäisen harjoittelun, siirryin Turun iltalukioon, josta kirjoitin ylioppilaaksi. Pääsin Sibelius-Akatemiaan ensiyrittämällä ja lukion jälkeen tieni suuntautui Helsinkiin. Valmistuttuani musiikin maisteriksi sain kanttorin viran Trollhättanista Ruotsista. Siellä viihdyin hyvin, mutta palasin Suomeen läheisteni luo parin vuoden jälkeen. Ruotsista muutin minulle silloin vielä vieraaseen Sauvoon vuonna 2008. Perheeseeni kuuluvat Pohjanmaalta löytämäni aviomies, 11-vuotias tyttäremme ja mopsi Eemeli. 

Monipuolinen työura

Aloitin työnteon heti kuin se oli mahdollista ja teininä olin kesätöissä kaarinalaisessa päiväkodissa ja Kallioniemen leirikeskuksen keittiöllä Laukaassa. Opiskelujen aikana sain tehdä alaani liittyvää työtä ja opetin pianon- ja viulunsoittoa, laulua sekä pidin muskareita MLL:n kautta. Olin myös vuoden verran Helsingin vankilan kanttorina. Neljänä ensimmäisenä Helsingin kesänä olin kahvila- ja ravintolatyöntekijänä Linnanmäen huvipuistossa. Opiskelun loppuvaiheessa sain musiikinopettajan viransijaisuuden Suomen kristillisestä yhteiskoulusta. Siellä opetin kaksi vuotta peruskoulussa ja lukiossa sekä johdin oppilaista koostuvaa suurta kuoroa, jonka kanssa teimme ulkomaankiertueita ja levytimme kaksi levyä. Pidän hyvin arvokkaana kokemusta koulumaailmasta, jolloin olen saanut olla paljon tekemisissä lasten ja nuorten kanssa.

Ensimmäinen muusikon virkani Lextorpin seurakunnassa Trollhättanissa ja asuminen Ruotsissa on arvokas kokemus. Suomeen muutettuani sain kanttorin viran Paimion seurakunnasta ja nyt olen ollut 12 vuotta Turun Mikaelinseurakunnan kanttorin virassa.
Työ Mikaelinseurakunnassa on avannut monenlaisia ovia ja perustamani Aboa Gospel-kuoron kanssa olemme esiintyneet niin New Yorkin Carnegie Hallin lavalla kuin televisio-ohjelmissa The Voice of Finland ja Putous, lukuisista suunnittelemistani konserteista puhumattakaan, joista mainittakoon suursuosion saanut Bachista Nightwishiin-konsertti uusintoineen, Diandran kanssa tehdyt konsertit, elokuvamusiikkimessut ja hyväntekeväisyyskonsertit, joiden tuloksena olemme lahjoittaneet yli 30 000 euroa Tyksin lastenklinikalle. Loppusyksystä 2022 Laivaston soittokunnan kanssa toteutettu Disneyn taikaa-kiertue on myös ollut yksi ikimuistoisimmista työtehtävistä.

Olen työssä, jossa saan kohdata ihmisiä, tehdä hyvää ja luoda uutta. Seurakuntatyö tarjoaa mahdollisuuden nähdä yhteiskunta pienoiskoossa. Seuraamme yhteiskunnan kehitystä ja erilaisia ilmiöitä sekä eri ikäluokkien käyttäytymistä perinteisiksi miellettyjen arvojen ja muiden perinteiden suhteen. Työssäni kohtaan lapsia, nuoria, työikäisiä, senioreita ja vanhuksia. Kaikki kohtaamiset auttavat ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan. Saan olla mukana ihmisten elämän käännekohdissa ja arjessa.

Yrittäjänä olen toiminut reilun vuoden verran. Yrittäjyydestä on kokemusta myös perhepiiristä. Isäni on pitkän linjan yrittäjä ja aviomieheni kautta olen ollut perillä yrittäjyyden kiemuroista koko yhdessäolomme ajan.

Liikuntaa, leipomista ja vastuunkantoa

Työ musiikin ja taiteen parissa on kokonaisvaltaista ja elämäntapa, joten työn ja vapaa-ajan erottaminen on välillä vaikeaa. Siksi on hyvä, että elämässä on monenlaista muutakin.

 Liikunta on ollut tärkeää minulle aina. Olen pelannut jalkapalloa ja lentopalloa aktiivisesti aina futisottelun seurauksena leikkauspöydälle joutumiseen saakka ja olen valitettavasti joutunut jättämään nämä lajit toistaiseksi sivuun. Kuntosalitreenit, tanssi ja ulkoilu kuuluvat mieluisimpiin liikuntaharrastuksiini. Liikunnan lisäksi luen mielelläni monenlaista kirjallisuutta ja opiskelen kieliä. Vapaa-aikaa vietän mahdollisimman paljon mökillämme Dragsfjärdissä, Kemiönsaarella. On ollut ihana tutustua tähän upeaan saareen ja saaristolaiselämään.

Kuntapolitiikka ja yhdistystoiminta on kuitenkin se aikaa vievin harrastus. Olen kolmatta kautta Sauvon kunnanvaltuustossa, olen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja ja johdan paikallisyhdistystä. Kuntapolitiikan ulkopuolisia tehtäviä on myös runsaasti. Olen Varsinais-Suomen maakuntahallituksen jäsen ja Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen. Keväällä 2022 Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi minut puoluehallitukseen ja näin ollen edustan myös puolueen johtoa.

Toimin vuodet 2020 ja 2021 Varsinais-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtajana. Tähän aikaan osuivat poikkeusolot ja vaativat kuntavaalit. Niissä teimme ennätystuloksen ja mittavan vaalivoiton, mikä nosti meidät kuudennelta sijalta kolmen suurimman kuntapuolueen joukkoon piirissämme. En hakenut enää kolmannelle puheenjohtajakaudelle, koska halusin päästä keskittymään lukuisiin muihin luottamustehtäviini. Tästä johtuen en myöskään ollut mukana aluevaaleissa. Olen myös sitä mieltä, ettei samojen ihmisten tarvitse ihan joka paikkaan ängetä. 

Politiikassa haluan vaikuttaa niin kauan kun on asioita, joita haluan muuttaa.
Olin ehdokkaana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja sain 1513 ääntä. Vuoden -19  vaalit jätin väliin tehdessäni vaativaa laulututkintoa Sibelius-Akatemiaan samana keväänä ja kaikki keskittyminen piti ladata siihen.

Rentoudun jo aiemmin mainittujen harrastusten lisäksi leipomalla, puutarhapuuhastelulla, luonnossa oleskelulla ja tietenkin tärkeimmän, eli perheen kanssa aikaa viettämällä. Minua kiinnostavat monenlaiset elämän alueet ja haluan oppia ja kokea mahdollisimman paljon. Matkustelu kuuluu perheemme elämään. Se avartaa, opettaa ja antaa yhteistä aikaa sekä ikimuistoisia kokemuksia.

Silvia Koski

Musiikin maisteri, kanttori, pedagogi, yrittäjä, perheenäiti
Kunnanvaltuutettu
Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja
Maakuntahallituksen jäsen
Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen
Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen