Talous

Suomalaisten ahdinkoa lievitettävä

Suomalaiset kotitaloudet ovat isoissa vaikeuksissa inflaation ja asumiskustannusten rajun nousun vuoksi. Suomalaiset perheet ja yksinasuvat kärsivät rahavaikeuksista, kun iso osa tuloista menee asumisen kustannuksiin, vaikka perheessä kaikki aikuiset kävisivät kokopäivätöissä. Talousvaikeudet aiheuttavat ahdistusta ja hyvinvointi heikkenee monin tavoin. Talousvaikeudet ovat myös monien perhetragedioiden taustalla. Ihmisen elämän pilaaminen on liian iso hinta yltiöpäisestä ilmastopolitiikasta ja vihreän siirtymän toimenpiteistä, jotka nostavat asumisen ja elämisen kuluja.

Suomalaiset maksavat järkyttävän määrän veroja. Kokonaisveroaste vain kiristyy, mutta verovaroille saadaan yhä vähemmän vastinetta. Palkansaajan ostovoimaa on parannettava laskemalla verotusta johdonmukaisesti alemmas.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Nykyinen hallitus on lisännyt julkista velkaa kymmenillä miljardeilla euroilla, mutta mistään se ei ole pystynyt säästämään. Asioiden tärkeysjärjestys on hukassa eikä edes kriisien aikana niitä ole pystytty priorisoimaan oman kansan hyväksi.

Tämä suunta täytyy kääntää ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Me pystymme säästämään suomalaisten hyvinvoinnin kannalta toissijaisista menoista. Se täytyy tehdä, koska valtiomme ensisijainen tehtävä on huolehtia suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Julkinen taloutemme ei kestä enää tällaista rahankäyttöä. Julkinen sektori on jo romahtamispisteessä ja se näkyy yhteiskunnan keskeisten toimintojen ja palveluiden heikkenemisenä.

Suomalainen hyvinvointijärjestelmämme ei kuulu koko maailmalle.
Suomalaisten verovaroilla rakennettu hyvinvointijärjestelmä kuuluu suomalaisille. Suomalaisten tehtävä tai velvollisuus ei ole maksaa maassa laittomasti oleilevien henkilöiden täysimääräisiä terveyspalveluja. Kun maassamme on yhä vähemmän maksajia, mutta kasvava joukko palveluiden käyttäjiä, ei yhtälö kerta kaikkiaan toimi.

Meidän ei myöskään tarvitse lähettää satoja miljoonia euroja rahaa pitkin maailmaa maksaaksemme korruptoituneiden hallitsijoiden luksusautoja ja kultaisia kylpyhuoneita ”kehitysavun” nimissä. Sille rahalle on parempaakin käyttöä. Haitallinen maahanmuutto on valtava menoerä ja siitä voidaan hyvin leikata. Suomen ei kuulu osallistua enää yhteenkään EU:n junailemaan elvytyspakettiin.

Vihreän siirtymän sijaan meidän täytyy alkaa tehdä isänmaallista talouspolitiikkaa, joka vahvistaa Suomen omavaraisuutta, huoltovarmuutta sekä elinvoimaisen teollisuuden toimintaedellytyksiä.

Julkinen talous on saatava tasapainoon. Säästetään suomalaisille toissijaisista menoista.

Yrittämisen edellytykset kuntoon.

Suomen hyvinvointi ja valtiontalous nojaavat suomalaiseen työhön ja elinkeinoelämään. Suomen etäisyys ja pohjoinen sijainti edellyttävät maltillista ilmastopolitiikkaa ja liikenteen merkityksen ymmärtämistä. Yritykset arvostavat luotettavia ja nopeita viranomaispalveluita ja oikeuslaitosta. Ne myös arvostavat kansallista etua ajavia hallintoja, jotka eivät jää muiden maiden etupolitiikan maksajiksi.

Kohtuulliset energia- ja logistiikkakustannukset. Vähemmän sääntelyä ja byrokratiaa. Yrittäjä ei ole valtion vihollinen vaan yhteiskuntamme vaurauden mahdollistaja.

Suomi ei saa ajautua tukiyhteiskunnaksi

Sosialistihallitus on kovaa vauhtia ajanut Suomea tukiyhteiskunnaksi. Ei suostuta puuttumaan ongelmien juurisyihin ja korjaamaan niitä, vaan "tekohengitetään" seurauksia erilaisten tukien kautta. Suomen pitää hoitaa asiat niin, että ihmiset tarvitsevat mahdollisimman vähän tukia tullakseen toimeen.

Silvia Koski

Musiikin maisteri, kanttori, pedagogi, yrittäjä, perheenäiti
Kunnanvaltuutettu
Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja
Maakuntahallituksen jäsen
Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen
Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen