Silvia Koski

”Selvät sävelet rohkealla äänellä.”

Soita Silvialle 045 113 4311 tai laita sähköpostia: silvia.koski@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa kotisivuilleni!
Olen ehdolla kevään 2023 eduskuntavaaleissa 
Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Vaaliteemani tulevat pitkälti keskittymään sivistyksen(tiede, taide, kulttuuri), turvallisuuden (poliisi, pelastus, maahanmuutto ym.), talouden, yrittämisen, perhe- ja koulutuspolitiikan sekä hyvinvoinnin teemoissa. Luonto ja eläimet ovat myös sydäntäni lähellä. 

Vaikka teemoja näyttää olevan monia, tulen avaamaan kampanjassani sitä, miksi ne liittyvät niin vahvasti toisiinsa ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Pitää hahmottaa kokonaisuuksia ja asioiden syy- ja seuraussuhteita. On ymmärrettävä mitkä ovat ongelmien juurisyyt ja puuttua niihin eikä roiskia hätäisiä ratkaisuja. Politiikkaa täytyy tehdä pitkän aikavälin ajatuksella. Jatkuva poukkoilu ja politiikan ennustamattomuus tuo epävarmuutta esimerkiksi yritysten toimintaan ja vaikuttaa negatiivisesti niiden investointisuunnitelmiin. Yrittäminen Suomessa on tehty vaikeaksi, monimutkaiseksi ja kalliiksi. Täällä ei palkita ahkeruudesta, vaan rangaistaan siitä kun joku haluaa tulla toimeen omalla työllään.

 Mielenterveyden edistäminen liittyy moniin alueisiin ja näitä asioita haluan nostaa keskusteluun. Olen huolissani yhä nuorempien lasten ja nuorten henkisestä pahoinvoinnista. Masennuspotilaiden määrä kasvaa jatkuvasti ja se vie yhä useampien työkyvyn. Meidän täytyy rakentaa yhteiskuntaa, jossa mieli pysyy terveenä ja tulevaisuus toivoa ja unelmia herättävänä. Lasten ja nuorten kuuluu saada elää turvassa ja hyvin kohdeltuina ilman väkivaltaa kotona, koulussa tai kaduilla. Me aikuiset olemme vastuussa siitä, että lapset saavat rakentaa minuuttaan mahdollisimman eheäksi kohti aikuisuutta. Psykiatrian näkökulmasta kouluväkivalta on suurin lapsen kehitystä häiritsevä tekijä. Meillä ei ole varaa eikä oikeutta rikkoa aikuisuuteen kehittyvää lasta ja nuorta. Poliittisilla ratkaisuilla näihin asioihin voi vaikuttaa - luoda turvallinen ympäristö ja tukea lapsen ikää vastaavaa kehitystä. 

Myös haavoittuvassa asemassa olevien vanhusten täytyy olla hyvissä ja hoitavissa käsissä eikä heitteillä kaltoinkohdeltuina. Meillä on tässä(kin) asiassa valitettavan paljon parannettavaa. Miten Suomessa toteutuvat vammaisten oikeudet? Ovatko he tässä yhteiskunnassa tasa-arvoisessa asemassa? Olen aina halunnut puolustaa ja auttaa heitä, joille itselleen se on vaikeaa. Se halu ei ole kadonnut mihinkään - päinvastoin näen sen yhä tärkeämmäksi tehtäväkseni. 

Minulle tärkeää on puolustaa isänmaata, kotia ja kristillistä kulttuuria. Kulttuuripolitiikka leikkaa läpi monen politiikan osa-alueen. Henkisesti ja koulutuksellisesti sivistyneellä kansalla on hyvinvoiva tulevaisuus. Omaa maata, kansaa ja sen kulttuuria rakastava puolue on juuri oikea pitämään kulttuuripolitiikka esillä ja edistämään sitä. Sivistyksen vaaliminen on lahja tulevaisuudelle.

Suomi on tällä hetkellä polarisoitunut. Olemme yhtenäisiä lähinnä urheilutapahtumissa Suomea kannustamassa. Ne arvot ja se kulttuuri, jonka pohjalle tämä maa on hyvinvoivaksi rakennettu halutaan pala palalta murentaa. 
Sananvapautta ja itsemäärämisoikeutta yritetään jatkuvasti kaventaa ja tuhota ihmisten identitettiä. Mitä hyvää se on saanut aikaan? Ihmiset voivat henkisesti pahoin ja normaali eläminen on tehty raskaaksi ja kalliiksi. Suomalaisen tehtäväksi on jäänyt kustantaa ylimitoitetut vihertoimet ja maksaa yhteiskuntaamme huonosti integroituneiden maahanmuuttajien elinkustannukset.

Tämän lisäksi pieni, mutta aggressiivisen äänekäs ja yllättävän paljon valtaa itsellään pitävä joukko syyllistää ja kertoo miten heidän mielestään pitää elää ja ajatella. Ihmisen pitäisi pyytää olemassaoloaan anteeksi valkoisen ihonvärinsä tähden ja koska on niin "etuoikeutettu" , tulee hänen oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan siksi rajata. Ei tämä ole minun näkemykseni tasa-arvosta ja lähimmäisenrakkaudesta.

Olen monipuolisesti valveutunut, poliittisesti kokenut. Työni kautta omaan laajan näköalan niin taiteen ja kulttuurin alalla kuin myös yhteiskunnan kysymysten äärellä.
Paitsi esiintyvänä muusikkona, kohtaan suuren kaupunkiseurakunnan työntekijänä viikoittain valtavan määrän monen ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Tutuksi ovat tulleet työtehtävät ruokakassijakeluissa, vanhusten kohtaamisessa palvelutaloissa, nuorten kanssa leireillä, lukuisten ryhmien vetämiset ja paljon muuta. Teen noin sata hautausta vuodessa ja siinä on oppinut kuuntelemaan omaisia äärimmäisessä surussa ja tuskassa. Työssäni on siis paitsi konsertoinnin glamouria suurilla areenoilla ja isojen yleisöjen edessä kotimaassa ja ulkomailla, mutta myös sitä kun mitkään sanat eivät riitä lapsensa menettäneen vanhemman surua lohduttamaan.

Näen siis elämän monia puolia ja ihmisiä, ja se on kasvattanut tahtoa tehdä töitä yhteiskunnan ja kaikkien kohtaamieni ihmisten hyväksi. Työssäni haluan vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin, jossa inhimillisyys ja lämpö täytyy olla mukana, että jokainen jaksaisi ja löytäisi toivoa tässä yhä kovenevassa maailmassa. Se ei voi olla poissuljettu arvo myöskään politiikassa.


Olen syntynyt Ruotsissa vuonna 1980, mutta elänyt lapsuus- ja nuoruusvuodet Kaarinassa. Lukion aloitin Puolalanmäen musiikkilukiossa, mutta soittamisen muotoutuessa ammattimaiseksi vaatien vähintään kuuden tunnin päivittäisen harjoittelun, siirryin Turun iltalukioon, josta kirjoitin ylioppilaaksi. Pääsin Sibelius-Akatemiaan ensiyrittämällä ja lukion jälkeen tieni suuntautui Helsinkiin. Valmistuttuani musiikin maisteriksi sain kanttorin viran Trollhättanista Ruotsista. Siellä viihdyin hyvin, mutta palasin Suomeen läheisteni luo parin vuoden jälkeen. Ruotsista muutin minulle silloin vielä vieraaseen Sauvoon vuonna 2008. Perheeseeni kuuluvat Pohjanmaalta löytämäni aviomies, 11-vuotias tyttäremme ja mopsi Eemeli. 

Monipuolinen työura

Aloitin työnteon heti kuin se oli mahdollista ja teininä olin kesätöissä kaarinalaisessa päiväkodissa ja Kallioniemen leirikeskuksen keittiöllä Laukaassa. Opiskelujen aikana sain tehdä alaani liittyvää työtä ja opetin pianon- ja viulunsoittoa, laulua sekä pidin muskareita MLL:n kautta. Olin myös vuoden verran Helsingin vankilan kanttorina. Neljänä ensimmäisenä Helsingin kesänä olin kahvila- ja ravintolatyöntekijänä Linnanmäen huvipuistossa. Opiskelun loppuvaiheessa sain musiikinopettajan viransijaisuuden Suomen kristillisestä yhteiskoulusta. Siellä opetin kaksi vuotta peruskoulussa ja lukiossa sekä johdin oppilaista koostuvaa suurta kuoroa, jonka kanssa teimme ulkomaankiertueita ja levytimme kaksi levyä. Pidän hyvin arvokkaana kokemusta koulumaailmasta, jolloin olen saanut olla paljon tekemisissä lasten ja nuorten kanssa.

Ensimmäinen muusikon virkani Lextorpin seurakunnassa Trollhättanissa ja asuminen Ruotsissa on arvokas kokemus. Suomeen muutettuani sain kanttorin viran Paimion seurakunnasta ja nyt olen ollut 12 vuotta Turun Mikaelinseurakunnan kanttorin virassa.
Työ Mikaelinseurakunnassa on avannut monenlaisia ovia ja perustamani Aboa Gospel-kuoron kanssa olemme esiintyneet niin New Yorkin Carnegie Hallin lavalla kuin televisio-ohjelmissa The Voice of Finland ja Putous, lukuisista suunnittelemistani konserteista puhumattakaan, joista mainittakoon suursuosion saanut Bachista Nightwishiin-konsertti uusintoineen, Diandran kanssa tehdyt konsertit, elokuvamusiikkimessut ja hyväntekeväisyyskonsertit, joiden tuloksena olemme lahjoittaneet yli 30 000 euroa Tyksin lastenklinikalle.

Olen työssä, jossa saan kohdata ihmisiä, tehdä hyvää ja luoda uutta. Seurakuntatyö tarjoaa mahdollisuuden nähdä yhteiskunta pienoiskoossa. Seuraamme yhteiskunnan kehitystä ja erilaisia ilmiöitä sekä eri ikäluokkien käyttäytymistä perinteisiksi miellettyjen arvojen ja muiden perinteiden suhteen. Työssäni kohtaan lapsia, nuoria, työikäisiä, senioreita ja vanhuksia. Kaikki kohtaamiset auttavat ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan. Saan olla mukana ihmisten elämän käännekohdissa ja arjessa. 

Liikuntaa, leipomista ja vastuunkantoa

Työ musiikin ja taiteen parissa on kokonaisvaltaista ja elämäntapa, joten työn ja vapaa-ajan erottaminen on välillä vaikeaa. Siksi on hyvä, että elämässä on monenlaista muutakin.

 Liikunta on ollut tärkeää minulle aina. Olen pelannut jalkapalloa ja lentopalloa aktiivisesti aina futisottelun seurauksena leikkauspöydälle joutumiseen saakka ja olen valitettavasti joutunut jättämään nämä lajit toistaiseksi sivuun. Kuntosalitreenit, tanssi ja ulkoilu kuuluvat mieluisimpiin liikuntaharrastuksiini. Liikunnan lisäksi luen mielelläni monenlaista kirjallisuutta ja opiskelen kieliä. Vapaa-aikaa vietän mahdollisimman paljon mökillämme Dragsfjärdissä, Kemiönsaarella. On ollut ihana tutustua tähän upeaan saareen ja saaristolaiselämään.

Kuntapolitiikka ja yhdistystoiminta on kuitenkin se aikaa vievin harrastus. Olen kolmatta kautta Sauvon kunnanvaltuustossa, olen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja ja johdan paikallisyhdistystä. Kuntapolitiikan ulkopuolisia tehtäviä on myös runsaasti. Olen Varsinais-Suomen maakuntahallituksen jäsen ja Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen. Keväällä 2022 Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi minut puoluehallitukseen ja näin ollen edustan myös puolueen johtoa.

Toimin vuodet 2020 ja 2021 Varsinais-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtajana. Tähän aikaan osuivat poikkeusolot ja vaativat kuntavaalit. Niissä teimme ennätystuloksen ja mittavan vaalivoiton, mikä nosti meidät kuudennelta sijalta kolmen suurimman kuntapuolueen joukkoon piirissämme. En hakenut enää kolmannelle puheenjohtajakaudelle, koska halusin päästä keskittymään lukuisiin muihin luottamustehtäviini. Tästä johtuen en myöskään ollut mukana aluevaaleissa. Olen myös sitä mieltä, ettei samojen ihmisten tarvitse ihan joka paikkaan ängetä. 

Politiikassa haluan vaikuttaa niin kauan kun on asioita, joita haluan muuttaa.
Olin ehdokkaana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja sain 1513 ääntä. Vuoden -19  vaalit jätin väliin tehdessäni vaativaa laulututkintoa Sibelius-Akatemiaan samana keväänä ja kaikki keskittyminen piti ladata siihen.

Rentoudun jo aiemmin mainittujen harrastusten lisäksi leipomalla, puutarhapuuhastelulla ja sisustuslehtiä selailemalla. Minua kiinnostavat monenlaiset elämän alueet ja haluan oppia ja kokea mahdollisimman paljon. Matkustelu kuuluu perheemme elämään. Se avartaa, opettaa ja antaa yhteistä aikaa sekä ikimuistoisia kokemuksia.

Asiat tärkeysjärjestykseen.