Rakkautta vai ihmisvihaa?

Silvia Koski // 6.2.2021

Perussuomalaisiin kohdistuva, jo täysin järjettömät mittasuhteet saanut vastustaminen ja mitä vastenmielisempien ilmaisujen käyttäminen meistä puolueeseen kuuluvista on asia, mitä ei voi hyväksyä.

Meihin kohdistuu tällä hetkellä kovin vihapuhe mitä Suomessa on aikakausiin nähty ja kuultu. Ja niin kauan kuin tämä melko määrittelemätön termi ”vihapuhe” on ylipäätään ollut käytössä, on se kokoajan kohdistunut enimmäkseen meihin.

Tuntuu olevan aivan yleisesti hyväksyttyä, että meitä voidaan kutsua äärioikeistolaisiksi, imbesilleiksi, idiooteiksi, pohjasakaksi, juutalaisvihaajiksi, rasisteiksi, ihmisvihaajiksi, natseiksi ja miksi milloinkin. Somessa (tarkoitti se nyt sitten sosiaalista, sosialistista tai sosi alistavaa mediaa) tällaista on valitettavasti nähty jo pitkään, mutta että verorahoin ylläpidetyssä Ylessä voidaan antaa tilaa henkilöille, jotka saavat ruutuaikaa sillä, että vihapuhuvat näin järkyttävällä tavalla. Tästä esimerkin antoi Jan Erola Ylen ”Jälkiviisaat”-ohjelmassa, jossa hänen analyysinsä meistä pisti miettimään mitä tällaisen ihmisen päässä liikkuu, jonka sanavarastoon tuntuu kuuluvan lähinnä vihan eri muodot. 

Mutta tiedättekö mitä? On tulossa kuntavaalit. Nyt meidän on mahdollista näyttää jokaiselle omilla kasvoillamme ja taustoillamme, miltä ”ihmisvihaajat” näyttävät ja minkälaisia he ovat. 

Täytetään Perussuomalaiset listat ympäri Suomen ja näytetään miten väärässä nämä kaikki ”janerolat” ja muut vihastapuhujat ovat. Jätetään heidät vihastelemaan keskenänsä ja näytetään mitä sen vastakohtana on – välittäminen ja rakkaus lähimmäisiä kohtaan. Sitähän me haluamme – tehdä Suomesta ja kunnistamme velä parempia paikkoja elää ja asua.

TEHDÄÄN NÄISTÄ RAKKAUDEN VAALIT.

 • Asetutaan ehdolle kuntiin ja kaupunkeihin – rakkaudesta Suomea ja suomalaisia kohtaan.
 • Rakkaudesta läheisiämme kohtaan, rakkaudesta väärin ja epäoikeudenmukaisesti kohdeltuja ihmisiä kohtaan.
 • Rakkaudesta kiusattuja ja pahoinpideltyjä lapsia ja nuoria kohtaan.
 • Rakkaudesta heitteillä olevia vanhuksia kohtaan.
 • Rakkaudesta niitä tunnollisesti ja ahkerasti työssä käyviä ja työtä toisille antavia ihmisiä kohtaan, joiden arki on täynnä taloudellista selviytymistaistelua kun mitään ei jää pakollisten menojen jälkeen käteen.
 • Rakkaudesta sairaita kohtaan, joita pompotellaan luukulta toiselta ja jotka joutuvat odottamaan tuskissaan kotona ja taistelemaan terveytensä hoitamisen puolesta.
 • Rakkaudesta heitä kohtaan, jotka hoitavat kotona omia rakkaitaan.
 • Rakkaudesta heitä kohtaan, jotka ovat kadottaneet mielekkyyden elämään, eivätkä enää jaksa ja tarvitsevat apua, jota ei tule kuin ehkä vasta liian myöhään.
 • Rakkaudesta heitä kohtaan, jotka ovat menettäneet jo liikaa.
 • Rakkaudesta heitä kohtaan, jotka eivät enää uskalla ilmaista itseään.
 • Rakkaudesta yhteiskunnan rakentajia ja työuransa päättäneitä kohtaan, jotka kokevat olevansa enää vain toisen luokan kansalaisia.
 • Rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan, joka haluaa elää ilman pelkoa turvallisuutensa puolesta omassa asuinympäristössään.
 • Rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan, joka vain haluaa elää tavallista, hyvää elämää.

Voimme auttaa ja tehdä näiden ihmisten ja asioiden hyväksi jotain.

Meidän kuntavaaliohjelmamme ei ole ihmisvihaa nähnytkään. Se perustuu asioiden tärkeysjärjestykseen laittamiselle. Asioiden tärkeysjärjestykseen kuuluu ensimmäisenä huolehtia suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Niiden edistäminen on myös kuntien tärkein tehtävä.

Onko tässä jotain ongelmaa, vai onko suomalaiset se ainoa ryhmä, jota saa vihata ja jonka kuuluu olla jonon hännillä odottamassa sitä, että joku välittäisi heidänkin hyvinvoinnistaan?

Tiedätkö mitä? Sinä voit vaikuttaa tähän. Sinä voit olla mukana näyttämässä tulevissa kuntavaaleissa sen, mitä me oikeasti edustamme. Siihen miten asioiden tärkeysjärjestyksen käy, voi vaikuttaa tulemalla itse huolehtimaan sen toteutumisesta asettumalla ehdokkaaksi vaaleissa ja äänestämällä meitä.

Älä pelkää sellaisia, jotka eivät tiedä mitä ja mistä he puhuvat. Muista myös, että meitä kannattaa suuri joukko. Ei käytetä aikaa ja energiaa vastustajiin. Heitä riittää aina, mutta todellisuudessa vähemmän kuin kannattajia.

Me tiedämme keitä me olemme. Sinä tiedät, kuka sinä olet.

Minä tiedän kuka minä olen ja tiedän senkin, ettei viisas ole aina viisas. Ei edes jälkiviisas.

Silvia Koski

Musiikin maisteri, kanttori, pedagogi, yrittäjä, perheenäiti
Kunnanvaltuutettu
Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja
Maakuntahallituksen jäsen
Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen
Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen