Maaseutu

MAAJUSSIN MORSIAN

Rakastuin maajussiin kesällä 2008. Se avasi rakkauden lisäksi myös näköalan maatalousyrittäjän arkeen. Seurustelumme aikana mieheni viljeli kotitilansa peltoja ja muuten viimeisteli sekä insinöörin että myöhemmin vielä kauppatieteiden tutkintojaan.

Näin maanviljelijän elämää ja opin siitä paljon.

Työ on hyvin paljon säiden armoilla, jolle ei voi mitään. Riskit ovat suuret ja jäävät kokonaan tuottajan harteille.

Tuotantopanosten, kuten energian, polttoaineiden, rehun, lannoitteiden, siementen ja muiden kustannusten jatkuva nousu koettelee alkutuottajia ja tuotannosta tuleva korvaus on nykyään täysin riittämätön. Maatalousyrittäjät uupuvat valtavan työmäärän ja velkataakan alle. Maaseudun väki ja ruuantuottaja on unohdettu.

Tilanne on kestämätön eikä meillä ole varaa siihen, että merkittävä osa maatiloista lopettaa vuosittain toimintansa. Mikä on puhtaampaa ja ekologisesti kestävämpää kuin suomalainen, lähellä tuotettu ruoka? Tarvitsemme ruokaa elääksemme.

Meidän täytyy pelastaa maatalous.

🌾Ilmasto- ja ympäristötoimet eivät saa kaatua maanviljelijän maksettavaksi. Energian ja polttoaineiden hintojen on pysyttävä kohtuullisina.

🌾Veropolitiikan on suosittava suomalaista maataloutta.

🌾Viljelijälle asianmukainen korvaus tehdystä työstä.

🌾Maaseudulla on ratkaiseva rooli maamme huoltovarmuuden takaajana. Pidetään maaseutu elinvoimaisena ja maatalous kannattavana. Hyvinvoiva maaseutu on koko Suomen etu.

Maaseutu on erottamaton osa Suomea ja suomalaista elämäntapaa. Se on elintärkeä osa maamme elinkeinoelämää, huoltovarmuutta ja elinympäristöä.
Jotta maaseutumaiset alueet voivat kukoistaa, maaseudun erityispiirteet on tunnistettava ja niistä seuraavien johtopäätösten on tuotettava alati kehittyviä politiikkatoimia.
Maaseutu on mielekäs ja turvallinen elinympäristö myös lapsille ja nuorille. On tärkeää, että maaseudulla palvelut toimivat eikä esimerkiksi kyläkouluja lakkauteta.

Olen valmis puolustamaan koko Suomen asumiskelpoisuutta ja maaseudun kehittymisen mahdollisuuksia.

Silvia Koski

Musiikin maisteri, kanttori, pedagogi, yrittäjä, perheenäiti
Kunnanvaltuutettu
Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja
Maakuntahallituksen jäsen
Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen
Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen