Vihervasemmiston vaarallinen peli

Tänään on viimeinen ennakkoäänestyspäivä ennen varsinaista vaalipäivää palmusunnuntaina 9.4.. Kuntavaaleilla on todella suuri merkitys. Moni pitää niitä eduskuntavaaleihin verrattuna vähäpätöisinä, mutta kuntavaaleissa valitaan kuitenkin henkilöt, jotka konkreettisesti tulevat vaikuttamaan omaan asuinympäristöösi. Sauvossa on vallinnut hyvä yhteistyö yli puoluerajojen, mikä onkin tervettä ja oikeansuuntaista. Sellaista soisi enemmän myös valtakunnanpolitiikkaan. Vaikka ymmärrän, että oppostition tarkoitus on haastaa hallitusta, mutta kyllä se tällä kaudella on mennyt jo yli ja nostaa ihmisiä toisiaan vastaan. Maan ykköspopulisti Ville Niinistö yhdessä Li Anderssonin kanssa ovat luoneet Suomeen todella epätervettä henkeä ja suurta vastakkainasettelua.

Välillä tuntuu, että vihervasemmisto haluaa tuhota tämän yhteiskunnan. Luvataan ilmaisia palveluita, halutaan maksaa kalliisti siitä, että maahamme saa tulla elätettäviksi ihan keitä vain, myös terroristeja. Toivotetaan suurmoskeija tervetulleeksi, jonka suojissa saa levittää vihapuhetta kenenkään valvomatta ja eriytetään jo nyt huonosti kulttuuriimme sopeutuvat henkilöt entisestään pelaamaan säännöillä ja arvoilla, jotka eivät meidän yhteiskuntaamme kuulu. Haloo Helsinki! Katsokaa ketä äänestätte.

Tämän päivän uutisten mukaan vihreiden Ville Niinistö kehotti estämään viranomaisten toiminta koskien laittomasti maahanolijoiden palautuksia. Tämä on yllytystä yhteiskuntarauhan rikkomiseen. Yllytetään vastustamaan viranomaisia, jotka pyrkivät noudattamaan lakia, jotta yhteiskunnassa olisi joku järjestys olemassa. Tällaistako yhteiskuntaa vihervasemmisto haluaa? Todellako he kuvittelevat että tämä maa toimisi näin hyvin jos muissakin asioissa saisi ja olisi saanut toimia lainvastaisesti. Li Andersson ei käsitä että oikeusvaltio voi toimia näin. Niin siis, ei käsitä, että oikeusvaltiossa noudatetaan lakia. Kyllä on aika hukassa ihan perusasiat monelta poliitikolta.

Itse en voi ehdokkaana luvata ilmaisia palveluita, koska sellaisia ei ole olemassa. Maksamme julkisen puolen palveluista vain murto-osan niiden todellisista kustannuksista. Vastuullinen politiikan teko ei ole sellaista vihervasemmiston kaltaista populismia, että luvataan kaikkea ilmaiseksi. Jokainen vastuullinen ihminen ymmärtää, että jos käytät palvelua, on sinun siitä jotain maksettava. Niin se menee muutenkin, miksi siis julkisen puolen palvelut olisivat eri asia. Emme vain joudu niistä itse maksamaan täyttä hintaa. Joku voi sanoa, että “kyllähän me maksamme veroja ja ansaitsemme palvelut”. Totuus on, että suurimman osan verotuloista maksaa todella pieni joukko suurituloisia ihmisiä. Heillä on sitäpaitsi varaa käyttää yksityisiä palveluita, eivätkä siis ole kuormittamassa julkista puolta. Pieni- ja keskituloisten verorahoilla ei yhteiskunnan palveluja yksin pyöritettäisi. Suomen sosiaalimenot ovat maailman toiseksi suurimmat. Nyt kun vielä halutaan tänne lisää väkeä, erityisesti Lähi-Idästä ja Afrikasta, kasvavat sosiaalimenot entisestään. Sieltä ei tule Suomen kaltaiseen maahan osaavaa työvoimaa ja heikko työllistyminen on jo nyt lukuina nähtävissä. Emme saa siis veronmaksajia, vaan lähinnä tukien varassa elävää väkeä. Kuitenkaan se joukko ei kasva, joka tämän kaiken kustantaa. Kulut lisääntyvät, mutta maksajat eivät. Ei tällaiseen ole varaa. Tässä kohtaa on nyt ajateltava suomalaisten etuja. Meillä on on omasta takaa ihmisiä, joita pitää auttaa ja tukea.

Tämä maa ja sen kunnat tarvitsevat vastuullisia ja realistisia päättäjiä eikä haihattelijoita kauniine, mutta epärealistisine lupauksineen. Nyt on vastuunkannon aika.

En haluaisi tehdä politiikkaa haukkumalla ketään, en edes poliittisia vastustajia, vaan tuoda lähinnä esiin mitä itse haluan edistää, mutta näiden viime päivien tapahtumien takia en pysty nyt olemaan sanomatta, että vihervasemmisto pelaa nyt todella vaarallista peliä suomalaisten kustannuksella. Talous ja turvallisuus on vaarassa. Suomi ei ole oikeasti vauras maa, koska hyvinvointiamme pyöritetään tälläkin hetkellä valtavalla velkarahalla. Voiko ihminen sanoa olevansa rikas, jos hän pitää yllä vauraalta näyttävää elintasoa jatkuvilla kulutusluotoilla, pankkilainoilla ja pikavipeillä. Joskus taakka kasvaa liian suureksi ja on muutettava elämäntyyliä ja tehdä säästöjä ja kulujen leikkauksia jotta päästään vakaammalle pohjalle.

Miten tämä nyt Sauvoon liittyy? Ei tämä pelkästään Sauvoon liitykään. Tosin täälläkin mm. vasemmisto on väläytellyt ilmaisia terveyskeskuspalveluja. Ymmärrän, että todella pienituloisille pienikin summa on jo liikaa siinäkin tapauksessa, että se on vain pieni osa todellisesta kustannuksesta. Hyvin pienituloisille täytyy miettiä jotain helpotusta, mutta ei se kuulu jokaisen oikeuteen olla maksamatta mitään.

Tämän blogin tarkoituksena oli hieman saada purettua ajatuksiani näistä viime päivän uutisista. Eilen järkytti Pietarin terrori-isku. Olin edellisviikolla itse matkustamassa siellä metroilla. Eilen tuli Yle femmalta dokumentti “Kohtalona koulukiusaaminen”. Järkyttävää, miten voidaan toisia kohdella niin julmasti. Onneksi presidentti Niinistö on ottanut asian vakavasti ja kampanjoi koulukiusaamista vastaan yhdessä Robinin ja Diandran kanssa. Poliitikot saisivat olla enemmän kiinnostuneita tästä aiheesta.
Illalla mediassa kerrottiin että Raisiossa viikonloppuna surmattu mies oli Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas. Osanotto puoluetoverini läheisille. Eilen ei ollut hyvä päivä. Tänään uutisoitiin tästä vihervasemmiston anarkiasta. Kyllä tämä maailma on sekaisin.

Pahoittelen, että vuodatin nyt kaikkia asioita samaan blogiin. Olisi aiheet voinut jakaa erillisiinkin kirjoituksiin, jolloin niihin voisi vielä yksityiskohtaisemmin paneutua, mutta nämä ovat mietteeni tänään ja tällä hetkellä. Minuun voi aina olla yhteydessä ja kysyä lisää ja tulla juttelemaan vaikka Sauvon kylillä nähdessään.

Nyt lähden koulutuslautakunnan kokoukseen. Onneksi sillä saralla Sauvossa on hyvä draivi päällä ja lautakuntamme on tehnyt hyvää työtä koko kauden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>