Vain elämää

Nyt on pakko tänne vaaliajatusten sekaan laittaa kehuja siitä, että televisiossa näytetään viihdeohjelmaa, jossa ei mollata ja arvostella ketään. Aivan mahtavaa!!! ”Vain elämää” on Nelosella perjantai-iltaisin tuleva ohjelma, jossa seitsemän suomalaista tunnettua artistia ovat yhdessä viikon verran ja esittävät toistensa kappaleita. Ohjelman positiivisuus, hyvä henki ja tunteiden aito näyttäminen on jotain, mitä televisiosta on jo pitkään puuttunut. On tietysti jotakin ollut, mutta kovin vähän.

Toisia arvostava asenne ja hyvästä menestyksestä ja osaamisesta tunnustuksen antaminen eivät valitettavasti kuulu tähän yhteiskuntaan kovin vahvasti. Jatkuva arvostelu, (mieluiten piikikkäästi ja mahdollisiman ikävästi) paremmuusjärjestykseen laittaminen, äänestykset ja pelistä pois pudottaminen uuvuttavat myös tv-ohjelmatarjonnassa. On todella terveellistä saada nähdä jotain muutakin. Jotain sellaista mitä kuitenkin kaivataan, vaikka siihen ei välttämättä itse pystytä. Uskon että mitä enemmän mediasta tulee ulos positiivisuutta huokuvaa ja toinen toisiamme arvostavaa asennetta, voi parannusta tapahtua.

Vain elämää-ohjelmassa puhutaan toisista kauniisti ja arvostavasti sekä halutaan tutustua ihmiseen ja hänen ajatusmaailmaan paremmin. Kyseessä ei ole kilpailu eikä ketään pudoteta. Elämä ei saa olla jatkuvaa kilpailua. Elämässä tulisi olla aikaa toisiin tutustumiseen ja yhdessäoloon.

Ohjelma onkin saanut jo paljon kehuja niin keskustelupalstoilla kuin muutenkin. Eräskin kommentti oli ”ihanaa, kun telkkarista tulee jotain kaunista.” Ihmiset kaipaavat hyvää ja kaunista elämäänsä sekä tunnetta siitä, ettei aina tarvitse kilpailla. Toivottavasti tällaisia ohjelmia tulisi lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>