Vaalikuumetta

Palasin juuri perheeni kanssa muutaman päivän reissulta Etelä-Pohjanmaalta. Tarkoitus oli rentoutua ja nauttia luonnosta ja maalaistaloelämästä. Kyllähän se melkein onnistui, mutta täytyy myöntää, että ajatukset olivat hyvin usein tulevissa vaaleissa. Havaittavissa on siis lievää vaalikuumetta.

Olimme pohjanmaalla niin hyvin uutispimennossa, että suureksi pettymykseksemme missasimme Timo Soinin kiertueen. Vasta illalla näimme, että Soini olisi juuri sinä päivänä ollut vain muutaman kilometrin päässä tavattavissa. Hänen kanssaan olisi ollut mukava jutella. Timo Soini on viisas ja sydämellinen mies. Arvostan häntä. On ollut hämmästyttävää seurata miten hän on ollut oikeassa niin monissa asioissa. Ensin ollaan naurettu ja vähätelty hänen sanomisiaan kunnes asia on mennyt juuri niin kuin hän aikaisemmin varoitti. Silti jaksetaan alati vängätä vaihtoehtojen puuttumisesta, vaikka niitä on annettu systemaattisesti jo kauan. Olen sitä mieltä, että nyt viimeistään kannattaisi alkaa häntä jo ihan tosissaan kuunnella. Joskus viisaus asuu jossain muualla kuin siellä missä sen sanotaan asuvan. Riippuu siitä kuka sanoo.

Asetelma Sauvossa on mielenkiintoinen. Ensimmäistä kertaa on mahdollisuus äänestää Perussuomalaisia kunnallisvaaleissa. Ei ole aikaisempaa vertailupohjaa, joten on mahdotonta edes veikata miten tulee käymään. Sen näkee sunnuntaina.

Onkohan muillakin ehdokkailla livahtanut uniin tilanne, jossa havahtuu siihen, että on unohtanut itse käydä äänestämässä?

Vaalikuume nousee, ehdokkaat ovat tosissaan liikkeellä ja jokainen varmasti tekee parhaansa. On ollut ilo seurata, että vaalityötä on saatu tehdä rauhassa ilman ikävää kirjoittelua tai loanheittoa. Se onkin edellytys sille, että eri puolueiden edustajat voivat näkemyseroistaan huolimatta tehdä hyvää yhteistyötä valtuustossa ja muissa luottamustehtävissä. Yhteistyötä tarvitaan silloin kun halutaan tehdä hyviä ja laajakatseisia päätöksiä ja näin edistää kuntalaisten hyvinvointia.

Sunnuntai on jännittävä päivä. Muistathan käydä äänestämässä, ellet ole sitä vielä tehnyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>