Perussuomalainen vastaus äänestäjälle

Kunnallislehti julkaisi mielipidekirjoitukseni kokonaisuudessaan tämän päivän (20.6.2017) lehdessä. Kiitos siitä. Tällainen se on:

Perussuomalaisen vastaus äänestäjälle

Viime perjantain Kunnallislehden Nasevissa nimimerkki ”Äänestäjä” toivoi Sauvon Perussuomalaisten kunnanvaltuutettujen kertovan olemmeko aatteiltamme ”Halla-aholaisia” vai ”Uuden vaihtoehdon mukaisia”. Voin kertoa, että olemme edelleen aatteiltamme Perussuomalaisia. Niiden arvojen mukaista työtä jatkamme niin kuntapolitiikassa kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa laajemminkin. Ei ole olemassa mitään ”halla-aholaisten” klikkiä, vaikka sitä ajatusta sitkeästi yritetään syöttää. Puhutaanko myös ”stubbilaisista”, orpolaisista” jne?

Emme edes tiedä minkälaisia aatteita Perussuomalaisista irtaantunut UV-ryhmä edustaa. Vielä Jyväskylän puoluekokouksessa linja ja aatteet olivat selkeän perussuomalaiset. Moni heistä kilpaili puheenjohtajiston paikoista niillä teemoilla, jotka he kokivat pari päivää myöhemmin itselleen niin kovin vieraiksi. Uskon, että moni uuteen ryhmään lähtenyt joutui tekemään ratkaisunsa nopeasti ja kovan painostuksen alla. Uusi ryhmä ei ole rakennettu ainakaan kovin terveelle pohjalle. Toivon silti entisille puoluetovereilleni kaikkea hyvää, vaikka heidän yllättävä ja ikävällä tavalla juonittu ratkaisunsa melkoinen järkytys olikin.

Vaikka Perussuomalaiset on tehnyt Timo Soinin johdolla poliittista historiaa ”jytkyjen” myötä, ei niillä meriiteillä voi ikuisesti ratsastaa. Viime aikojen tyytymättömyys puolueen toivottua heikompiin saavutuksiin heijastui jo kevään kuntavaaleissa. Hyvääkin on onnistuttu tekemään, mutta ei riittävästi. Tämä viesti täytyy ottaa vakavasti ja tämän takia puoluekokouksessa tehtiin uudet henkilövalinnat. Toivomme uutta ja kuuntelevampaa otetta. Kansa todella tietää.

Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset ei ole muuttunut yhden asian liikkeeksi. Maahanmuuttopolitiikka on silti yksi tärkeistä yhteiskunnallisista teemoista jo senkin takia, että sillä on vaikutuksia koko kansantalouteemme, julkisen puolen menoihin, sosiaali- ja terveyspalveluihin, koulutukseen, työmarkkinoihin, asuntopolitiikkaan, turvallisuuteen ja yhteiskuntamme kulttuurin muuttumiseen. Kun nettomaksajien osuus ei kasva, mutta palveluiden käyttäjät lisääntyvät, on sillä vaikutusta myös nk. ”tavallisen” ihmisen elämään. Perussuomalaiset haluavat vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa ja yhteiskuntamme hyvinvoinnin kannalta järkeviä ratkaisuja. Meillä on monia teemoja ja jokainen perussuomalainen pitää niitä esillä eri painotuksin.

Timo Soini kertoi ”joutuneensa lähtemään vallatusta kodistaan”. Pitkään asuttu koti olisi ehkä kaivannut viime aikoina pientä pintaremonttia tai ehkä suurempaakin kunnostusta. Se ei ollut vain Timo Soinin koti, vaikka hänellä valtava merkitys sen rakentamisessa on ollutkin. Tilaa piti olla meille kaikille. Nyt jatkamme eteenpäin uuden isännän johdolla. Annetaan hänelle mahdollisuus.

Silvia Koski

Kunnanvaltuutettu(ps)

Sauvo

 

4 Comments

Rauno Niinimäki

Silvia Kosken kirjotus vastaa minun ajatuksiani ja aatetta. Siinä on vastuulisuutta sanallisesti kerrottu.

Reply
Jairi Palonen

Puolue rakentuu ja voimistuu, sekä verkostoitumalla samankaltaisiin ihmisiin ja ryhmiin.Sitä kautta yksilö voi saavuttaa enemmän itselleen tärkeää yhteiskunnallista asemaa tavoitteiteinsa saavuttamiseksi, tämä hyödyttää koko kansalaistoimintaa, ja on tärkiä osa alue yhteiskunnan hyvinvoinnille. Kun tämä toiminta hajoaa/ hajoitettiin , niin paljon menetetään pitkäaikaisia ystävyyssuhteita samoin koko poliittisen kentän hajoitus joka on kestänyt puolueen ihmisillä vuosia rakentaa. Ja vain VALLAN takia, ja tekopyhien arvojen, joka on vain poliittista sanahelinää vailla merkitystä Suomi 100-vuotta Sininen tulevaisuus on “arvonsa” näyttänyt/menettänyt
Voimia työhösi ja koko kenttäväelle

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>