Äiti Teresan elämänohje

Perussuomalaisia syytetään usein siitä, etteivät he ole solidaarisia, johtuen puolueen maahanmuuttokriittisyydestä.
Perussuomalaisia syytetään usein myös siitä, että he eivät halua kantaa vastuuta ja auttaa muita.
Perussuomalaiset haluavat kantaa vastuuta ja auttaa, mutta ensisijaisesti omia kansalaisiaan ja vasta sitten muita maita ja niiden kansalaisia, jos on mahdollista. Suomessa asiat eivät ole niin hyvin kuin moni vielä luulee. Suomessakin on hätä! Työttömyys lisääntyy, on vähävaraisia, henkisen avun tarvitsijoita, sairaita joita ei ehditä hoitaa ajoissa tai asianmukaisissa tiloissa sekä lapsia, nuoria, aikuisia, vanhuksia vailla rakkautta ja välittämistä.
Äiti Teresa, legendaarinen hyväntekijä antoi hyvin yksinkertaisen neuvon: ”Jos haluat parantaa maailmaa, mene kotiisi ja aloita sieltä.”
Aloita heistä, jotka ovat lähimpänä sinua. Perhe, sukulaiset, naapurit, työtoverit, suomalaiset…
Itseeni tämä elämänohje on vaikuttanut paljon. Miksi mennä kauemmas kun lähempänäkin tarvitaan apua. Välillä tuntuu, että moni saa hyvän omatunnon lahjoittaessaan varoja kaukomaihin tai ylipäätään suhtautumalla myötämielisesti erilaisiin tukipaketteihin ja avustuksiin tietämättä lopultakaan niiden syitä ja todellista kohdetta. Totuuden kuuleminen ei ole mukavaa.
Missä nämä suuret hyväntekijät ovat kun tarvitaan vaikka talkooapua? Ei heitä useinkaan näy silloin kun pitäisi itse tehdä jotakin ja antaa omaa aikaansa, eikä riitäkään että kerran kuukaudessa suoraveloitus hoitaa kympin tililtä jonnekin päin maailmaa. Olen itsekin kuukausilahjoittaja Kirkon ulkomaanavulle, mutta sitäkin tärkeämpänä pidän kaikkea sitä apua, jota lähipiirilleni, ystävilleni ja muille läheisilleni annan. Hyvä olo säteilee ympäristöön ja saa valon leviämään kauas. Äiti Teresa antoi tämän neuvon ja auttoi elämänsä aikana tuhansia ihmisiä.
Kun suomalaisilla on omat asiat kunnossa, pystytään auttamaan muita. Ennen sitä ei ole mahdollisuuksia siihen ilman että omassa maassa kärsimys jatkuu tai pahenee.
Mieleen tulee lentokoneissa annetut turvaohjeet. Happimaski neuvotaan aina ensin asettamaan itselle ja sitten vasta siirrytään auttamaan muita. Ensin ajatus tuntui kummalliselta ja itsekkäältä. Nyt se on täysin selvä – tajuttomana on hivenen vaikea auttaa ketään. Enemmän pystyt tekemään toisten hyväksi kun itse olet kunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>