Blogi

Luottamushenkilö vai salapoliisi?

Vastinetta vastineen perään. Kunnallislehti on nyt toiminut Sauvon alakoulun tilanteen selvittäjänä viimeisen kolmen numeron ajan. Kyseessä on siis vakavat sisäilmaongelmat vanhassa alakoulussa ja koulu on nyt käyttökiellossa. Tämä tuli joillekin yllätyksenä ja joillekin ei. Tärkeitä tietoja on pantattu ja ihmisiä käsketty vaikenemaan. Kymmeniä oppilaita ja henkilökuntaa on oireillut, mutta riittävästi ei ole haluttu tehdä asian… Read more »

Sauvon koulutilanteesta kannettava vastuu

Kunnallislehti julkaisi 8.9. lehdessään mielipidekirjoitukseni Sauvon koulun tilanteeseen liittyen. Asiasta oli ollut kokonaisen aukeaman suuruinen juttu edellisessä(5.9.) lehdessä. Havahduin hieman viimetingassa kirjoittamaan tätä ja sain tunnin aikaa, jotta kirjoitukseni ehtisi perjantain lehteen. Alla kirjoitus siinä muodossa, kuin se lehdessäkin oli. Hieman tietysti enemmän virheitä kiireisen aikataulun vuoksi ja jotkut jutut olisivat vaatineet vielä avaamista, mutta… Read more »

Silvia Koski Kaarinan Seudun Perussuomalaisten johtoon

Tässä tiedote, joka lähti Turun seudun medioille eilisen valinnan jälkeen. Silvia Koski Kaarinan Seudun Perussuomalaisten johtoon Kaarinan Seudun Perussuomalaiset ry valitsi sunnuntaina 3.9. kokoontuneessa syyskokouksessa puheenjohtajakseen sauvolaisen Silvia Kosken. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluvat Kaarina, Paimio, Sauvo, Kemiönsaari ja Parainen. Puheenjohtajan toimikausi alkoi välittömästi valinnan jälkeen. Koski on koulutukseltaan musiikin maisteri ja musiikkipedagogi. Hän työskentelee Turun Mikaelinseurakunnassa… Read more »

Perussuomalainen vastaus äänestäjälle

Kunnallislehti julkaisi mielipidekirjoitukseni kokonaisuudessaan tämän päivän (20.6.2017) lehdessä. Kiitos siitä. Tällainen se on: Perussuomalaisen vastaus äänestäjälle Viime perjantain Kunnallislehden Nasevissa nimimerkki ”Äänestäjä” toivoi Sauvon Perussuomalaisten kunnanvaltuutettujen kertovan olemmeko aatteiltamme ”Halla-aholaisia” vai ”Uuden vaihtoehdon mukaisia”. Voin kertoa, että olemme edelleen aatteiltamme Perussuomalaisia. Niiden arvojen mukaista työtä jatkamme niin kuntapolitiikassa kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa laajemminkin. Ei ole olemassa… Read more »

Salaisuuksien Sauvo?

Olisihan se pitänyt arvata, että poikkeuksellisen kova valtakunnallinen vaalipeli ulottuu lopulta myös Sauvoon. Ei sillä, etteikö täälläkin saisi politikoida oikein kunnolla, mutta joillain se on sijoittunut erityisesti vaalien alle ja tyyli on ollut toisia mustamaalaavaa. Tänään Kunnallislehdessä nähtiin valitettavan räikeä kirjoitus otsikolla “Sauvossa tapahtuu?”, jossa demarivaltuutettu Kenneth Finnholm ihmetteli miksei Sauvossa ole keskusteltu eikä ole… Read more »

Vihervasemmiston vaarallinen peli

Tänään on viimeinen ennakkoäänestyspäivä ennen varsinaista vaalipäivää palmusunnuntaina 9.4.. Kuntavaaleilla on todella suuri merkitys. Moni pitää niitä eduskuntavaaleihin verrattuna vähäpätöisinä, mutta kuntavaaleissa valitaan kuitenkin henkilöt, jotka konkreettisesti tulevat vaikuttamaan omaan asuinympäristöösi. Sauvossa on vallinnut hyvä yhteistyö yli puoluerajojen, mikä onkin tervettä ja oikeansuuntaista. Sellaista soisi enemmän myös valtakunnanpolitiikkaan. Vaikka ymmärrän, että oppostition tarkoitus on haastaa… Read more »

Taiteen voima ja potentiaali

Taide ja kulttuuri ovat minulle tärkeimpiä teemoja vaaleista toiseen. Taiteilija kun olen itsekin, tiedän työni kautta, minkälainen voima ja vaikutus erilaisilla taidemuodoilla on niin ihmisten hyvinvointiin kuin myös potentiaalisena vientivalttina maassamme ja myös kunnassamme. Sauvo on tunnettu upeista taitelijoista esimerkiksi musiikin, kuvataiteen, näyttämötaiteen ja kädentaitojen aloilla. Osaajia on pienessä kunnassamme todella paljon ja Sauvon brändiä… Read more »

Mitä olen tehnyt Sauvon hyväksi

Sauvohan ei ole ollut minulle mitenkään tuttu kunta, ennen tänne muuttoani 2008. Oli minulla tosin yksi kirjekaveri joskus 10-vuotiaana, joka asui Sauvossa, joten siinä mielessä Sauvo on ainakin kirjekuoreen tullut jonkun kerran kirjoitettua. Silloin piikkiöläisenä en osannut hahmottaa, että Sauvo olikin melko lähellä. No nyt asun täällä Pohjanmaalta Varsinais-Suomeen raahatun aviomieheni ja sauvolaisena syntyneen lapseni… Read more »

Sauvon alakoulurakennus nykyaikaan

Koulutuslautakunnan puheenjohtajana olen saanut osaltani vaikuttaa siihen, että Sauvoon saatiin vihdoinkin asianmukaiset tilat esikoululaisille, 1. ja 2. luokan oppilaille sekä erityisopetukseen. Tilat ovat osoittautuneet erinomaisiksi ja “Lastentaloksi” nimetyn rakennuksen käyttäjät ovat tyytyväisiä. Rakennusprosessin ratkaisu oli myös hyvä ja Teijo-Talojen tehtaalla rakennetut tilat saatiin sujuvasti ja nopeasti valmiiksi. Paikallaan rakentaminen olisi vienyt paljon kauemmin ja mielestäni… Read more »

Muutama ajatus miksi olisin hyvä eduskuntaan

1 Motiivini eduskuntaan ei ole raha eikä valta, vaan velvollisuuden tunne ja sydämen halu voida tehdä kaikkensa auttaakseen tätä maata ja sen kansalaisia. Haluan mennä eduskuntaan tekemään sen mitä pitää rohkeasti ja korkealla moraalilla. Uskallan olla eri mieltä asioista, enkä mielistele kalastellakseni ääniä ja sen olen osoittanut jo lukuisissa vaalipaneeleissa. 2 Arvomaailmani on kristillinen. Perussuomalaisten… Read more »